2013. október 30., szerda

B, mint...

, mint Bágua

A Feng Shui elemzést három módszer alkalmazásával készíthetünk: az első és legalapvetőbb ezek közül a Bágua módszer. Ennek alapjait felhasználva és további információkkal bővítve dolgozik az iránytű iskola.
A legalaposabb és minden részletre kiterjedő harmonizációt pedig a Repülő Csillag tanainak alkalmazásával állíthatunk össze.

A bágua, három ajtós módszer; kialakításánál figyelembe vettek a tao, a buddhizmus és a nyugati tradíció jellemvonásait is; melynek alapvető eszköze a bágua térkép.

Mivel könnyen megérthető és egyszerű a használata, bárki akár könyvekből is elsajátíthatja, s ezáltal gyors Feng Shui-t készíthet otthon magának.

A Bágua térkép egy alapeszköz, mely segít, hogy a minket körülvevő és segíteni szándékozó pozitív energiát (csí, Qi) felszínre hozhassuk.
Alapvetően 9 részre osztott négyzet mindegyike egy meghatározott életterületet képvisel. A Bágua Térkép használata itt úgy történik, hogy a bejárati ajtótól viszonyítva rendezzük be - azaz aktivizáljuk a Feng Shui orvoslási eszközeivel - a különböző életterületeket.
1. Karrier
2. Szerelem, párkapcsolat
3. Család
4. Gazdagság, bőség
5. Központ
6. Segítő emberek, utazás
7. Kreativitás, gyerekek
8. Önművelés, tudás
9. Hírnév, spiritualitás

Minden területnek megvan a jellemző, őt képviselő színe, formája, anyaga; melyek tudatos elhelyezésével, alkalmazásával megsokszorozhatjuk az éltető csí mennyiségét, elősegíthetjük annak akadálytalan áramlását. Ha ezeket figyelmen kívül hagyjuk, előfordulhat, hogy úgy rendezzük be környezetünket, amivel épp az ellenkező hatást érhetjük el, és értetlenül állunk a minket érő kedvezőtlen hatások, események előtt. Ilyenkor a legkönnyebb "megoldás" azzal takarózni, hogy "aah, én szerencsétlen csillagzat alatt születtem", "üldöz a balszerencse"....

Pedig a megoldás sokkal közelebb van, mint gondolnád!

Elakadt valamely téren az életed? Nem jutsz egyről a kettőre? Nem találod a helyed? Hívj bizalommal és segítek megoldást találni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése