2013. november 3., vasárnap

B, mint....

, mint Buddha

Ha minimálisan is foglalkoztat a Feng Shui tudománya, bizonyára te is olvastál már olyanokat, hogy egyes életterületek energetizálása érdekében el kell helyezni bizonyos meghatározott tárgyakat a lakáson belül vagy kívül, netán az íróasztalodon...
Ezek közül az egyik legalapvetőbb a BUDDHA szobor (a másik gyakori szimbólum: az elefánt). Ennek megszámlálhatatlan megjelenési formája létezik (kínai boltoktól, "profi" Feng Shui szakboltokig bármelyikben találhatsz szép számmal): zsákos, nevető, ülő, gyerekekkel....; fémből, viaszból, fából, műanyagból; kicsi, nagy, óriási.... Számos pozitív változást várnak tőle: stabilizálja, javítja anyagi helyzetünket, segítőket hoz az életünkbe...

Be kell valljam, míg nem mélyültem el a Feng Shui világában, csak lelkes amatőrként lapozgattam néhány könyvet, én is szimbólumok egész arzenálját szereztem be, tőlük várva életem minőségének javulását.
És bizony nagyon sokan esnek ebbe a csapdába, majd ha a várt hatás elmarad (háromlábú béka nem hoz gazdagságot, a mandarinkacsapár nem javít a párkapcsolatunkon, a száguldó paripa nem vonzza be a szőke herceget fehér lovon...) legyintenek, hogy FENG SHUI csak egy hókuszpókusz, nem való semmire!

Kérlek, TE ne add fel itt!! Be kell látnunk, hogy ahogy egy fecske sem csinál nyarat, úgy bizony egy Buddha szobortól sem lesz vastagabb a pénztárcánk...
Ez a kedves kis pocakos ember nem veszi le vállunkról terhet és nem valami csodabábú. De joggal merül fel benned a kérdés, hogy akkor honnan ered a népszerűsége, és mire alapozzák jótékony hatását. Buddhának igenis fontos szerepe van, de nem a mi nyugati kultúránkban - mint ahogy a Feng Shui is az ősi Kínában gyökerezik, úgy a Buddhához fűződő hitrendszer is a régi keleti kultúrákból ered.
Gondoljunk például a sárkányra, mint szimbólumra: a Keleti hitrendszerben ez az állat pozitív tulajdonságokkal van felvértezve, mint védelmező szent élőlény tekintenek rá. Ezzel szemben nálunk félelmetes, ártó lényként kezelik, akit le kell győzni (Szt György), mert veszéllyel, az életünk kiontásával, értékeink megsemmisítésével fenyeget.
Ezek alapján belátható, hogy nagyon sok Feng Shui szakkönyv által említett szimbólumot (így a Buddhát is) csak akkor szabad alkalmaznunk, ha tudunk azonosulni az általa képviselt hitrendszerrel, be tudjuk építeni saját értékrendünkbe.
De akkor mivel tudod pénzügyi helyzetedet előnyösen befolyásolni? Az otthonod/íróasztalod Gazdagság/bőség területére (mely fa elemű) bátran helyezz el fából, bambuszbók készült tárgyakat, melyre ha rápillantasz, kellemes érzéssel tölt el, és számodra a gazdagságot szimbolizálja. Ez lehet akár egy régi pénzérme, amihez kellemes emlékek fűznek, vagy egy bankjegy, amit még gyermekkorodban kaptál. De bármilyen zöld színű tárgy is kedvezően befolyásolhatja a terület energiáit: cserepes növény, melynek sok apró kerek levele van (mely utalhat a pénzérmékre), vagy négylevelű lóhere (akár kép, vagy mandala formájában is), vagy a mi kultúránkban szerencsét jelképező lópatkó.


De fontosnak tartom megjegyezni, hogy A Feng Shui filozófiai rendszerét alkalmazva a tárgyak elrendezésétől, a rendrakástól még nem oldódnak meg a problémáink, bizonytalanságaink! A gazdagságot becsületes munkával, kitartással és tudásunk tisztességes felhasználásával érhetjük el. A Feng Shui szakszerű alkalmazásával mindössze támogató energiákhoz juthatunk, hogy álmaink hamarabb teljesülhessenek! De a TE aktív részvételed nélkülözhetetlen!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése