2013. november 2., szombat

B, mint...

, mint bejárat

Ahány ház, annyi szokás - tartja a mondás. És ahány épület annyiféle bejárati ajtó.... A változatok megszámlálhatatlanságát Gombóc Artúr csokoládéhoz fűződő rajongásához tudnám hasonlítani (a csoki lehet szögletes, lapos, kerek...., úgy a bejárati ajtó is lehet négyzetes, téglalap formájú, íves, fából készült, műanyag, színes vagy egyszínű... és reggelig sorolhatnám...)

Ezen szócikkemmel nem arra akarok utalni, hogy a bejárat fogalma is Feng Shui "találmány" lenne. De nem mehetünk el szó nélkül azon tény mellett, hogy otthonunk, irodánk főbejárata bizony fontos szerepet tölt be Feng Shui szempontból.

Ha egy emberi testhez hasonlítjuk házunkat, lakásunkat, vagy munkahelyünket magába foglaló épületet, akkor a főbejárat nem másnak, mint egy szájnyílásnak felel meg. Ugyanúgy, ahogy az ember a táplálkozás útján a száján keresztül juttatja testébe az energiát, életünk fő színtereire is a bejárati ajtón keresztül áramlik be az éltető chi (csí).

A főbejárat azért is fontos, hiszen ez alapján születik meg a hozzánk érkezőben az első benyomás. Vajon az ajtónk világos, vagy sötét? Tömör, vagy ablakos? Természetes anyagokból (pl. fából) készült, vagy rideg fémes hatást kelt?

A főbejárat könnyen megközelíthető (mondjuk egy hívogató ösvény, szépen kirakott járda vezet odáig), netán sártengeren átvágva lehet csak eljutni az ajtóig? (Ha csak piszkos cipővel tudunk az előszobába lépni, vajon hogy lenne képes tiszta energia utat törni magának - nyilvánvalóan a chi-nek is egy kevésbé kedvező formája robbanna a lakásunkba, ártó hatásokat (betegségek lehetőségét) bevonzva.)

Nem mindegy továbbá az sem, hogy hogyan nyílik az az ajtó? Esetlegesen szorul, és nehéz kinyitni? Ekkor a pozitív energia, a segítő emberek is csak nehezen jutnak be hozzánk. Vagy könnyed mozdulattal bejuthatunk az ingatlanba? Ez esetben viszont az energia könnyedén belibben és feltölti lakásunkat, valamint a benne élőket.

Arra  is érdemes odafigyelni hogy a csengő/kaputelefon működik-e? A kapucsengőn vajon fel van tüntetve a nevünk?
Hadd meséljek el egy személyes példát.
Lakásom kaputelefonja elromlott. Legyintettem rá, sőt még örömmel könyveltem el, hogy így biztosan nem érkeznek hozzám hívatlan látogatók... és hónapokig így éltem. Aztán mikor elkezdtem a Feng Shui tanaiba mélyebben is beleásni magam, gondoltam először a saját házam táján kellene rendet rakni - hát megjavíttattam a telefont.
És akkor döbbentem rá, hogy nem csak a kéretlen, váratlan látogatók nem tették tiszteletüket nálam, de bizony a barátaim is elmaradoztak (pedig korábban rendszeresen rendeztem vacsorákat, csajos, beszélgetős estéket).
Ahogy újra működőképes lett a kaputelefon, gyakrabban érkeztek hozzám barátok (akár váratlanul is), az apróbb-cseprőbb felújítási munkálatokra is akadt szép számmal önként jelentkező, aki szíves örömest segített fúrni-faragni egy-egy vacsoráért, beszélgetésért cserébe.
Szóval tényleg érdemes ilyen apróságokra is odafigyelni.

Mit érdemes még tudni a főbejáratról? Hívj és további hasznos információkkal gazdagodhatsz a harmonizáció során! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése